menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

keskiviikkona, syyskuuta 10, 2003
 
..haki orava nukkujat nurkista

Miksi nimeksi menopaussi?
Sanana se on hauska; suomen kieli ja englanti lyövät vekkulisti kättä. Suomi antaa syvyytä sanalle, jolla yleensä leimataan naiset tietyssä iässä. Suomi antaa sanalle kokonaan toisenkin merkityksen: blogiin kirjoittamisen hetki on menopaussi.

Otanhan minä riskin tietty; leimataanko blogi nimellään. Onko nimi naista myöten? Ketä kiinnostaa? Maaailmahan on hektinen, maailma on nuorten. Heti mulle kaikki tänne nyt. Edelleen kehotan maistelemaan sanaa: paussi. Otetaan etäisyyttä menneeseen. Kerrataan hetkiä, joita ei haluaisi enää elää. Muistellaan niitä, joita on hyvä muistella. Näitä kertauksen paikkoja on yleensä silloin, kun syntymäpäivänä on nolla numeron perässä: on uuden numeron opettelun aika. Uuden asennoitumisen ja uuden elämän. Ei sillä, että vanhassa olisi mitään vikaa. On hyvä silti tuulettaa päätään ja asenteitaan. Siis ei mennä kaiken aikaa, pidetään paussi.

Nimellä haluan sanoa, että olen nainen, joka varastaa hetkiä itselleen, joka ei enää laske ikävuosiaan, vaan kysyttäessä joutuu ne laskemaan. Ja vähentää summasta jokusen vuoden.

Anonyymina kirjoittaminen on pitkällisen harkinnan tulos: sitä joutuu niin paljon väistelemään ja kaartelemaan ja asettelemaan sanojaan jo muutenkin, että jokin paikka pitää olla, jossa voi kertoa, miltä todella tuntuu: täytyy pitää menopaussi.

Terveiseni henkilölle, joka avasi sanaisen arkkuni:

"Tuli nalle, mainio sulloja,
korit pullistellen pulloja
ja haikarat nokkaa nakkasivat
ja korkkeihin reikiä hakkasivat.

Kävi koira käsiksi kaljoihin
ja kaatoi niin paljon kuin maljoihin
soi suinkin, ja katso ja kurkista,
haki orava nukkujat nurkista."


Zinken Hopp : Taikaliitu
Suom. Aila Meriluoto
Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com