menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

keskiviikkona, lokakuuta 22, 2003
 
Hirveä meteli

Eilisen uutisköyhän aamun vastaisesti tänään on sen tuhannen asiaa pyörinyt päässä. Ne kaikki paukahti heti herättyäni (tsing tsing tsingiskaan) tajuntaani. Ongelmana onkin (kaikkien aikojen) nyt se, että en saa tältä (kaikkien aikojen naapurin rakastaja) meteliltä hetken (valintalon kassissa) rauhaa (tsing tsing tsingis kaan on talous vatupassissa). Päämetelin lisäksi (kaikkien aikojen naapurin rakastaja) luurangot kolisevat kaapissa aiheuttaen tuskallisen kakofonian.

Laitan Leonardin ääneen, noin, saan vähän rauhoitettua tilannetta.

Eilen luin ammattikuntaani kohtaan osoitetusta erittäin arvostetusta kunnianosoituksesta sekä artikkelin työnilosta ja niiden seurauksena ajatukseni liittyvät nyt jonkin verran työhön. Minulla ei yleensäkään ole vaikeuksia lähteä aamuisin töihin, lähden mielelläni pää täynnä asioita innokkaana tarttumaan niitä sarvista. Ja töistä poislähtemisen kanssa on joskus ongelmia, kun en malta lopettaa. Aamulehden yleisönosastossa tänään eräs opettaja kyseli, kuka muu ammattiryhmä suostuu tekemään ylitöitä puolitoista tuntia tunnin palkalla. Ei ehkä ihan noin, mutta ilman korvausta kylläkin aika moni. Minä esimerkiksi; vaikka kuriositeetin vuoksi sitä muka valittelenkin, niin oikeastaan en välitä. Viihdyn työssä. Teen sitä kotonakin, siis en kotitöitä, vaan työtöitä. Tunnen sellaista vanhanaikaista työniloa, jota ei saa seinäkiipeilykursseilla, motivaatioiltapäiviltä tai yhteisiltä saunailloilta. Tätä työniloa saa itsensä sisältä, uuden oppimisen autuudesta, asioiden tajuamisesta, itsensä toteuttamisesta ja tunteesta, että osaa jotakin, mitä joku muu ei osaa, ainakaan tässä talossa ja ainakaan yhtä hyvin, ainakaan tänään. Nyt saan varmasti kenkää Kahvitauko-tiimistä, mutta ehkä saan keitellä mukaville työtovereille kahvia.

Höllennän vähän työhullun kireää kaavun kaulusta ja heittäydyn toiseen aiheeseen. Rakastan parfyymejä ja mielialan mukaan niistä rakkaimmista aamuisin valitsen sen päivän tuoksun. Tänään se on Gaultier, mutta rivissä odottavat omaa päiväänsä Angel, Hypnotic Poison ja Moschinon Cheap & Chic.

Miehen tuoksuna paras on Jean Paul Gaultier, joka pyörtää askeleeni seuraamaan sen kantajaa. Toimii aina. Luurangot lakkasivat kolistelemasta, mutta Reetu jaksaa laulaa päässäni väärin, ainakin kuulostaa kummalliselta: Tsing tsing tsingiskaan, kaikkien aikojen naapurin rakastaja. Tsin tsing ...
Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com