menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

tiistaina, marraskuuta 04, 2003
 
Hiljaisuus ja rauha ympärilläni

Tiedättehän sen tunteen, kun itse on yksin, näkee pariskuntia kaikkialla. Ja sydämeen sattuu yksinäisyys, joka pusertaa synkän kyyneleen ja tuntee itsensä vielä yksinäisemmäksi.

Jos epätoivoisesti etsit rakkautta, niin teetkö sen siksi, että et halua kohdata itseäsi, vai haluatko olla jonkun kanssa, koska niin kuuluu tehdä. Vai haetko rakkautta siksi, että kaipaat rakkauden tunnetta, sitä, että sinulla on joku, jonka kanssa vasta luulet olevasi täysi. Niin kauan, kun etsit, olet rikkinäisten purjeiden kanssa merellä. Ei toista voi ottaa vain täyttämään tyhjä paikka aamiaspöydässä, täyttämään sängyn toinen puolisko. Jos et itsenäsi pysty täyttämään omaa elämääsi, et ole valmis antamaan kenellekään mitään.

Tiedättehan myös sen tunteen, kun itse on yksin ja pariskuntia nähdessään tuntee oman vahvuutensa omana itsenään, itsensä hienoisen etuoikeutetuksi ja hymyilee.

Vasta, kun huomaat katselevasi pariskuntia vinosti hymyillen, ehkä hiukan säälien ja tietäen, että siinä yhdistelmässä hyvin todennäköisesti kumpikaan ei ole täysin itsensä, kumpikaan ei ole tosi ja onnellinen, olet valmis. Kun näet maailman ympärilläsi jatkavan menoaan, etkä kaipaa siitä mitään, olet valmis kohtaamaan sielunkumppanisi. Uskon, että jokaisella on jossain oma sielunsisar, mutta kuljemme usein heidän ohitseen huomaamatta, kun meillä on niin kiire, kun emme enää usko ihmisiin, kun emme halua järkyttää omaa maailmaamme, kun meillä on näinkin hyvä, kun emme ole valmiita, kun meitä ei ole vielä tarkoitettu kohtaamaan. Sielunsisar odottaa kyllä, jos niin on tarkoitettu. He tunnistavat toisensa, kun molemmat ovat valmiita. Sielunsisarukset eivät tule toistensa elämään täyttämään mitään puutosta, he tulevat tekemään siitä täydemmän.

Minä hymyilin hiljaa tänä aamuna tällaiselle pariskunnalle. Minä olen minä, ja olen valmis nostamaan katseeni.
Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com