menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

sunnuntaina, marraskuuta 16, 2003
 
Ihminen on humanisti

Jyrki Lehtola jakaa viikon voittaja -palkinnon pelaajille (AL 16.11.03): "Nokian N-Gage-pelipuhelimen suojaus on saatu murrettua, mikä on iloinen uutinen niille, jotka haluavat pelata puhelimella, jolla voi myös soittaa näyttämättä idiootilta, jotka eivät osaa pitää oikein päin kädessään puhelinta, jonka akku räjähtää."

Kasa-Jussi osoittaa humanistisuutensa tuntemalla sympatiaa humanistia kohtaan ja samalla paljastaa, mistä humanistin tunnistaa. Minun on nyt ihan pakko hämmentää tätä: saan juuri tuon vastauksen ATK-tuelta aina, kun yritän selvittää, miksi tapahtui se, jota se ei osannut ratkaista, mutta jonka minähumanisti ratkaisin ihan vaan räpläämällä. Kysymys kuuluu: kumpi on oikeampi humanisti.

Piti sitten oikein tarkistaa, mitä se humanismi taas olikaan. Eniten lukuisista määritelmistä miellytti "The Concise Oxford Dictionary of Literary Terms -sanakirjan määritelmä: Humanism is a 19th-century term for the values and ideals of the European Renaissance, which placed a new emphasis on the expansion of human capacities.

Ihmisen lukuisiin kykyihiin kuuluu paitsi muiden ymmärtäminen, myös tekniikasta jotain tajuaminen. Siis jotain. Jonka voi sitten selittää ymmärtämättömille tyhjentävästi: "No siellä oli bitti puhelinlangalla."
Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com