menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

keskiviikkona, marraskuuta 05, 2003
 
Joulumieltä ja muuten vaan mieltä

Väestöliiton psykologi kertoo Aamulehdessä heidän varautuvan joulun viettoon. Ei kuusin kynttilöin, vaan ottamaan vastaan surua, murhetta, tuskaa ja ahdistusta. Ruuhka osuu joulun pyhiin, jolloin Suomi viettää harrasta perhejuhlaa isän hakatessa äidit ja lapset pakkaseen. Onneksi Väestöliitto auttaa. Tosin asettaisin kyseenaliseksi heidän neuvonsa pikkujouluhairahdusten tunnustamisen suhteen. Psykologi kehottaa kertomaan puolisolle, jos pikkujouluissa tuli haksahdettua.

"No mitenkäs kullannuppuseni meni eilen pikkujoulut, hauskaa oli, mitä?"
-"No joo, sitä tavallista, syötiin ja juotiin. Ai niin, kävin puuron ja glögin välissä vessassa Penan kanssa pikasella, mutta et varmaan pahastu."
"Mitäs minä, itsekin ajattelin pokata sen blondisihteerin. Otaksä kahvii lisää."


Päivystävä psykologi ei ilmeisesti ole liikkunut viime aikoina kansan parissa tai sitten on ja varmistelee itselleen ylityökorvauksia. Mihin saa valittaa kirjaviisaiden asiantuntijoiden tyhmistä neuvoista? Vai onko niin kuin ansiokkaassa "Kaverille ei jätetä" -pätkässä viime sunnuntaina perusrivitaloisä sanoo: "Jos avioliitto on kunnossa, ei se keskusteluja kaipaa." Niih.

Minulla on neljä esinettä, joita kannan mukanani lähes aina: avaimet, puhelin, rahaa ja kamera. Luulisin osaavani laskea neljään, mutta aika usein joku näistä jää jonnekin. Pahinta, jos kaksi neljästä jää jonnekin. Eilen jätin puhelimeni illalla töihin. Siispä takaisin töihin ja lopulta neljän bussimatkan jälkeen kotiin. Muistin taas, miksi kuljen ennen ja jälkeen ruuhka-aikojen: jumankeuta, että osaa närästää se, että reput selässä pyöritään käytävillä. Ja miksi pitää kantaa repussa kaksiollinen tavaraa. Koska olen humaani ja ymmärtäväinen aikuinen, annoin heidän olla, sillä oletan heidän olevan sitä ikäluokkaa, joka joutui väistelemään pyörän tarakalla tarhamatkoilla äitien ja isien reppuja. Niillä kokemuksilla ei voi enempiä odottaakaan.

Työpaikkani kävelevä musiikkitietokanta toi tänä aamuna lahjaksi tekemänsä koostelevyn, jolle hän oli antanut nimen "Lionheart Ladies". Juuri nyt soi Sade – "No Ordinary Love".
Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com