menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

keskiviikkona, marraskuuta 12, 2003
 
Joulun salaisuus

Aamulehden sisältä pullahti vuoden turhin lehti: Stockmannin joulukuvasto Joulun salaisuus. Ja taas niin kirkuvan punaisena, näemmä hienostotyylikkäät sininen ja vihreä ovat tänä vuonna tauolla. Onkohan tämä nyt sitten sitä perinteisten arvojen kunnioitusta. Heti ensimmäisellä aukeamalla S. kertoo mullistavan uutisen: "”Joulu on ihme, satu ja salaisuus samalla kertaa”. Kauniisti sanottu, mutta lievää liioittelua on jo siinä, että se kaikki löytyy heidän tavaratalostaan. Noh noh.

Ja mitä ne ihmeet ovat: Ensimmäinen tavara-jota-minun-ei-tarvitse-ostaa löytyy helposti: Elektroninen pippurimylly 49,90, huikeaa. Ja seuraavalla sivulla lisää: Valopuu 44,90: aivan oikein, ei mitään käpisiä valoletkuja, vaan ihan kokonainen puu tai metsä. Vau. Joulukoristesivut käännettään ripeästi ohi, samoin herkut. Mutta mitä, Suklaafonduepata 12,90 ja Aalto-pannunalunen 19,90: suklaa uppoaa ihan sulattamattakin ja Aato-alunen on sinänsä nätti, mutta miksi maksaa noin paljon esineestä, jonka pääasiallisin tarkoitus on olla piilossa pannun alla. Minulle kelpaa mummon tekemä kirjava risahko pannulappu.

Leluliite, tämän voisin sivuuttaa kokonaisena, mutta vilkaisenpa hiukan, mitä lapset tänä jouluna eivät tarvitse: uudet trendikkäät Bratzit 38,90/kpl (näyttävät isopäisiltä Linda Lampeniuksilta poikaystävineen) autoineen ja meikkeineen, aivan oikein, ne voi meikata, lasten karaoke-laite 149,00 (haloo vanhemmat, säästäkää edes naapurit), pojille Spy-suuntamikrofoni 29,90 (varokaa puheitanne makuuhuoneen puolella) ja McFlurry jäätelökone 34,90 (siis leikkisellainen) ja huippuna Kehräävä kissa 49,90.

Miesten osastolta en ehdottomasti halua Petzl Tikka Plus –otsalamppua 39,90, mutta saattaisi se yökerhossa olla tarpeen. Sensual Tai –housut lahjapakkauksessa olisi muuten mieleen, mutta miksi ne pitää pakata hienoon metalliaskiin 19,90. Tämä pysäyttää: Painonhallintalaite 190,00. Aivan oikein; sitä nimitettiin ennen sykemittariksi, mutta sellainen ilmeisesti jo on kaikilla hankittuna, joten nyt saa urheilullinen isä tämän uutuuden. Ja sokerina pohjalla: koirien Burberry-peitto 139,00. Liian kallista pureskeltvaa mäyräkoiralle.

Säästin siis 670 euroa, ja enemmänkin, jos olisin ostanut valopuumetsän ja Lindalle Göranin. Näin paljon en voi tuhlata edes kenkiin. Jäänkin miettimään, mitä näin säästyneillä rahoilla tekisin ja mistä johtuu yleinen ruikutus rahojen riittämättömyydestä joulun jälkeen.
Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com