menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

perjantaina, marraskuuta 28, 2003
 
Älä tee yhtään mitään -päivä

Tänään on älä osta mitään -päivä. Mutta mitä sitä siihen jättämään: minä taidankin pitää älä tee yhtään mitään -päivän. Se nimittäin on terapiaa, ja sitä käytetään hoitona ilonpuutostautiin. Että naurattaa vai. Sittenhän asianne hyvin ovat, on nimittäin tosi juttu tämä. Maailmalle on levinnyt uusi tauti: ilonpuutostauti. Paitsi, että se on totta ja kuulostaa kamalalta, se aiheuttaa monien muiden tautien syntymisen.

Ilonpuutos on kyvyttömyyttä elää tasapainoisesti ja viisaasti. Taustalla on levottomuutta ja kiirettä: "minulle nyt kaikki tänne heti, nopeasti, mieluummin eilen, paremmin, tehokkaammin ja laadukkaammin". Jollei tässä kyydissä ilo katoa, niin sitten sitä ei ole koskaan nähtykään. Tauti ilmenee ärtyneisyytenä, aggressiivisuutena, kärsimättömyytenä ja vihamielisyytenä. Miten tämä kuulostaakin niin tutulta, ihan kuin sitä esiintyisi joka kämpässä, työpaikassa, bussissa, jopa blogistaniassa.

Tautiin on parannuskeino, eikä ollenkaan huono. Hawaijilainen poppamies Kahuna neuvoi uupunutta psykologia, Paul Pearsallia istumaan meressä. Pearsall kysyi, kuinka kauan hänen olisi istuttava. "Kolme tuntia", sanoi poppamies. Pearsall ihmetteli, että eikö se ole vähän liikaa, johon poppamies sanoi, että istu sitten viisi tuntia.

Länsimaissa sanotaan usein, että älä vain istu, tee jotain. Väärin, pitäisi ajatella hawaijilaisittain: " Älä vain tee jotain - istu siinä."

Paul Pearsall: The Pleasure Principle : Ota toinen pala pizzaa tuplajuustolla ja nauti elämästä.
Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com