menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

keskiviikkona, joulukuuta 17, 2003
 
Pettämätön arkistointi

Työpöydälläni on kaksi muovikaukaloa, joihin tulevat postit heitetään: päällimmäisestä alimpaan siirtyvät vähitellen ne, joihin toivon vastauksen löytyvän ajan kanssa. Sieltä ne aikanaan useimmiten päätyvät mappiin Ö. Nykyisin laskut tulevat sähköisesti, joten päällimmäinen laatikkokin vaatii aktiivista seurantaa enää harvoin. Siitä paperit useimmiten menevät suoraan jo mainittuun mappiin tai alempaan laatikkoon, josta siis harkinta-ajan jälkeen samaiseen mappiin. Tuntuu siten tärkeämmältä ja turvalliselta.

Tärkeimmät paperit arkistoin kirjoitusalustan alle, joka on pullistellut jo pidemmän aikaa niin, ettei sen päällä enää voinut kirjoittaa, joten se huusi eilen arkistonhoitajaa apuun. Avasin ja katsoin, mitä siellä on tehtävissä: pitämättömien ylityötuntien lista kahdelta vuodelta, aika paksu: työpöydän laatikkoon. Muutama kadoksissa ollut sopimus, joita tarvittiin puoli vuotta sitten: mappiin Ö. Salasanoja hirveä nippu: vanhentuneita suurin osa, tuota konettakaan enää ole, tuollaista en käytä ja loput näppiksen alle: kukaan ei osaa niitä sieltä katsoa, ihan totta ;-). Ja mitä vielä: painoindeksitaulukko (?): ei käyttöä, roskiin. Hymiö-sanasto (%+(): täytyykin opiskella: pöydälle. Ja mitäs vielä: yksi valokuva ja yksi kirje: varsinaiset aarteeni. Laitan ne huolellisesti suljettuun kirjeeseen ja takaisin piiloonsa; niihin on turvallista nojata, kun arki pukkaa joka puolelta päälle.

Mappeihin A, B tai C päätyy ajoittain tunnollisuuden pakottamana muutama paperi. Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että yllättävän paljonkin, koska kaikki hyllyt, laatikot, kaapistot ja komerot ovat täynnänsä pitkäaikaisarkistoituja papereita, joita koskaan en löydä, jos olisi tarvetta. Melkein benropituttaa (TM).

Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com