menopaussi
Uusi osoite: www.menopaussi.net

torstaina, tammikuuta 08, 2004
 
Nolottaisi jos ei niin hävettäisi

Käsi pystyyn se, joka on selvinnyt elämästään ilman häpeää. Säästynyt noloilta tilanteilta. Hah; ei yhtään kättä. Sinäkin sitten varmaan olet kadulla iloisesti kättä heilutellen tervehtinyt vanhaa tuttavaasi ja huomannut, että väärä tyyppi ja sitten nolona laskenut kätesi, että ihan vaan tässä hyttysiä hätistelin. Tai hämilläsi sipaisit tukkaasi, tai nostitkin silmälasejasi, tai puhdistit roskia takin hihasta. Ja sitten nolona vilkaisit ympärillesi, että näkikö kukaan. Tai ehkä menit oikein puheisiin ja ehdit kertoa hilpeänä kuulumiset, kyselit vielä, että olet silmälasitkin uusinut sitten viime näkemän. Ja tämä toinen, tuttu tyyppi, sanoo vieraan ihmisen äänellä, että "Mulla ei oo kyllä mitään käsitystä, kuka sää oot." Jaa ei kenellekään voi noin nolosti käydä. No minulle kävi.

Häpeän kipurajat ovat aika alhaalla, harva kehtaa ihan äkkiseltään tunnustaa mokansa. Jotkut kokemukset vaan kertakaikkiaan ovat niin sietämättömän noloja, ettei niitä voi edes itsekseen ajatella moneen päivään. Ehkä muutaman viikon jälkeen kehtaa ajatella ja joskus monen kuukauden tai vuoden jälkeen niistä saattaa naureskellen kertoa.

Jaa, että kenet luulin näkeväni. En kehtaa kertoa. Nauraisit itsesi tärviölle. Kuvittele ihmistä, jonka kanssa olet asunut 20 vuotta, on sukua ja jonka luulit tuntevasi kuin omat taskusi. Ja mene sitten morjestelemaan uppo-outoa hänenä. Nolottaa.

Comments: Lähetä kommentti

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Weblog Commenting by HaloScan.com